Fri sjukvård, ett måste i ett rättvist samhälle

Alla ni, som förespråkar att all sjukvård i Sverige ska privatiseras, råder jag helhjärtat, att först titta på filmen Sicko, gjord av Michael Moore. Efter att ha sett filmen är jag om möjligt ännu mer motståndare mot ett samhälle som gör profit av sjukdom och olycksfall. Att släppa in lobbyisterna som förespråkar och jobbar för detta, är som att släppa in en räv i ett hönshus! Vi måste på alla sätt hindra alla försök till privatisering av den allmänna vården.

Privat sjukhus har alltid funnit och kommer väl att finnas framöver också, men att närma sig det samhälle och den människosyn, som beskrivs i filmen är horribelt. Jag anser att alla som verkar för en utveckling åt det hållet, måste besinna sig och tänka om. Se filmen och låt höra era åsikter sedan, inga om eller men utan krass verklighet.

Detsamma tycker jag gäller friskole debatten, vi behöver inte friskolar då vi har ett väl fungerande kommunalt skolväsende men börjar vi tillåta fler och fler friskolor så slås den kommunala verksamheten sönder. Vi ökar på klyftorna och segregeringen mellan samhällsklasserna.  Att privatisera och låta marknaden bestämma är ett honnörsord men vilka ganar det egentligen? oftast är det tyvärr så, att Mammon styr, och de som satsar pengar i friskolor gör inte det av välvilja, utan som en investering och investerare vill ha avkastning på sitt kapital, den som säger annat far med osanning. Titta hur det är ställt med skoldebatten i Sverige, se hur friskolorna tar över mer och mer, det blir inte bättre snarare tvärtom med reklamkampanjer försöker man locka eleverna till sin skola. Vem tror att en annan utveckling  blir resultatet om vi går samma väg med vården i Sverige?

Nej, stopp till friskolor och privatiseringar, stoppa även utförsäljningen av de statliga bolagen som inbringar pengar i stadskassan. Att sälja det som ger pengar är som att "kissa på sig" det blir varmt ett ögonblick!

Inquam


Politik eller vad är det?

Nu är jag lite förvånad, hur kan det komma sig att pressen fokuserar så till 100 % på vad riksdagsmännen håller på med? Varför denna fokusering, är det en smutskastning som iscensatts av dolda krafter eller vad är det frågan om. En konspirations teori! Fokusera på något som intresserar kortsiktigt och dölj dina verkliga handlingar?!

Att svenskarna, på alla möjliga sätt, försöker komma undan skatt är inget nytt och inget som sker i någon viss samhällsklass. Det nya är detta massiva angrepp just på en del av regeringens medlemmar. Varför debatteras inte regeringens försäljningsplaner lika effektivt? Jag vill se samma bevakning och samma protester mot försäljningen av de statliga företagen. varför sälja sådant som regeringen och vi - Sveriges medborgare- tjänar pengar på?

Ta och flytta fokus till sådant som vi vill veta och sådant som vi inte vet. Smutskastning av politiker är både gamla och tröttsamma nyheter, inga nyheter direkt.
Vad ska vi göra för att få slut på detta? Vilka krafter styr, vem bestämmer egentligen vad som ska berättas? Själv passar jag på att gå på toa då ointressanta saker debatteras på nyheterna. Det har blivit många besök på sistone, får börja pudra näsan...


KLimatet igen

Hej igen


Igen hör vi på nyheterna om klimathotet, olika falanger anklagar varandra för att inte sanningen förmedlas korrekt, för att de olika arbetsgrupperna i FN´s klimatgrupp IPCC inte varit tillräckligt noggranna vid sina beräkningar och prognoser. Men vem tjänar på att vara otydlig och skrämma upp befolkningen. Jag anser att informationen ska vara så tydlig och klar som möjligt, och det är den i rapporterna från IPCC, det enda problemet med dem är att de är på tok för omfattande och tjocka för att man frivilligt ska läsa igenom allt som står i dem.

Rent psykologiskt så fungerar vi människor som så, att då vi hör något som vi inte gillar, eller som skrämmer oss, så kör vi med strutstricket, vi stoppar ner huvudet i sanden och hoppas att det besvärliga försvunnit då vi tittar upp igen. Tyvärr så fungerar inte det i verkligheten!

Vi måste agera, både som enskilda medborgare och som nationer. Inte efter nästa val, nästa regering eller nästa generation utan nu på stört! Annars kommer det inte att finnas nåt kvar...

Vill vi verkligen medverka till det?!

Men vad kan vi göra då, vi kan göra massor, börja med vårt eget slösande och sluta upp med det. Allt prat om att det inte är någon ide, eller att någon annan ska... se då var vi tillbaka på strutsnivån igen! Allt är till hjälp i den här situationen. Något vi kan göra direkt:

Sluta köra bil i onödan, helst bara fram till tunnelbana, busstation eller annan kollektiv trafik

Stäng av allt onödigt, standby lägen, ha timer på lampor eller rörelsevakt

Handla med eftertanke, köp det som inte rest så långt och helst ekologiskt odlat

Agera politiskt kräv agerande av våra politiker, otrevliga beslut med moraliskt ansvar måste vi som vuxna acceptera och sluta gnälla över allt!

Det finns massor att göra bara fantasin sätter gränser. Se till att göra det vi kan.
Till nästa gång
Inquam


RSS 2.0