Resursslöseri

Finns det fler, som liksom jag, retar upp sig på hur svårt det kan vara att få ut den sista ur yoghurtförpackningen. Fast det är inte bara yoghurten, det gäller det gäller de flesta förpackningar. Att sätta en skruvkork överst och i mitten så att man alltid måste ta isär för att få ut allt. De traditionella gamla tetrapacken och purepacken är de bästa. Varför förstöra ett vinnande koncept, en förpackning som trots allt fungerar, genom att blanda ihop olika material, papper och plast. Alla andra förpackningar är lika idiotiska.
Varför inte ha ett krav på förpackningstillverkarna att det inte ska var något kvar då den är tom och vi inte får ut mer ur den.

Jag läste i en artikel om att vi slänger massor med mat på detta sätt. Korvarna med sylt eller marmelad har ca 4 % kvar som slängs, ketchupsflaskan har ca 5 % kvar då vi slänger bort den. I Metalltuberna med kaviar eller ost finns ca 6 % kvar.


Men inte bara mat även andra förpackningar som t.ex. tandkrämstuben är en stor "slösare" plasttuberna innehåller ca 10 % då vi kastar bort den.


Enligt rapporten så slänger vi bort ett värde av 500 miljoner kronor årligen, ett otroligt resursslöseri.


Det borde finnas någon som tycker att detta borde åtgärdas, sätta ett stopp för detta resursslöseri i en värld där så många svälter slänger vi bort massor med mat!
Samtidigt med detta, hör vi på radion, att det inte längre finns några lager med spannmål i världen. Vi misshushåller med våra resurser, vi slösar med vår föda använder spannmålet till bränsle istället för mat, slänger massor med mat. En nedåtgående spiral.

Vi får göra det vi kan själva, för att komma tillrätta med detta. Handla förnuftigt och undvik att slänga allt för mycket.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Ha en bra kväll! :)

2008-03-27 @ 18:13:20
URL: http://www.menjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0