Sorgens dag

Nu hör vi på nyheterna om att en ung tjej med invandrarbakgrund har förolyckats. Hon har fallit från en balkong på fjärde våningen. I nyheterna talas om att det ska vara ett mord, ett hedersrelaterat mord. Kan någon förklara för mig varför i hela värden det ska kallas hedersrelaterat. Det är inte något hedersamt att mörda någon. Allt snack om heder är skitsnack. Genom att kalla det för hedersrelaterat har man gett agerandet legitimitet! Det är enligt mitt sätt att se på saken helt befängt. Ett mord är ett mord och kan aldrig accepteras genom att kalla det för något annat. Alla som bor i Sverige ska följa svensk lag. Förr i tiden så sades det att man skulle ta seden dit man kommer. Det enda raka är att helt ta avstånd från ordet hedersrelaterat över huvudtaget. Kommer det hit människor från andra kulturer och vill bo i vårt land ska de följa våra regler våra lagar. Det kan vara svårt, men det finns inga genvägar. Har man problem med detta, kanske man ska överväga sitt val av tillflyktsort.

Jag anser att vi i Sverige ska hjälpa alla som flyr undan krig och förföljelse, men den hjälpen ska inte rättfärdiga att man tar livet av sina döttrar som anammar den nya kulturen. Att försöka ta efter och göra som de andra i det land som man flytt till är bara ett friskhetstecken. Allt annat är bakåtsträvan och tyst förtryck. Att som man, gömma sig bakom sin tradition och sin kultur för att tvinga sina familjemedlemmar till lydnad och tystnad är fegt och sorgligt.

Jag blir så ledsen då jag hör om sådant här, framförallt att termen hedersmord överhuvudtaget har accepterats och gett legitimitet år mord.

Vi måste tillsammans protestera mot detta. Stötta de tjejer och kvinnor som känner sig hotade. En enad front, där vi visar vårt förakt mot den här typen av förtryck.
Sorgsen Inquam


Kommentarer
Postat av: Karpstryparn

Håller med dig fullständigt i allt som står i ditt inlägg, politikerna skiter i hedersmord också.

2008-02-05 @ 01:51:36
URL: http://www.karpstryparn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0