KLimatet igen

Hej igen


Igen hör vi på nyheterna om klimathotet, olika falanger anklagar varandra för att inte sanningen förmedlas korrekt, för att de olika arbetsgrupperna i FN´s klimatgrupp IPCC inte varit tillräckligt noggranna vid sina beräkningar och prognoser. Men vem tjänar på att vara otydlig och skrämma upp befolkningen. Jag anser att informationen ska vara så tydlig och klar som möjligt, och det är den i rapporterna från IPCC, det enda problemet med dem är att de är på tok för omfattande och tjocka för att man frivilligt ska läsa igenom allt som står i dem.

Rent psykologiskt så fungerar vi människor som så, att då vi hör något som vi inte gillar, eller som skrämmer oss, så kör vi med strutstricket, vi stoppar ner huvudet i sanden och hoppas att det besvärliga försvunnit då vi tittar upp igen. Tyvärr så fungerar inte det i verkligheten!

Vi måste agera, både som enskilda medborgare och som nationer. Inte efter nästa val, nästa regering eller nästa generation utan nu på stört! Annars kommer det inte att finnas nåt kvar...

Vill vi verkligen medverka till det?!

Men vad kan vi göra då, vi kan göra massor, börja med vårt eget slösande och sluta upp med det. Allt prat om att det inte är någon ide, eller att någon annan ska... se då var vi tillbaka på strutsnivån igen! Allt är till hjälp i den här situationen. Något vi kan göra direkt:

Sluta köra bil i onödan, helst bara fram till tunnelbana, busstation eller annan kollektiv trafik

Stäng av allt onödigt, standby lägen, ha timer på lampor eller rörelsevakt

Handla med eftertanke, köp det som inte rest så långt och helst ekologiskt odlat

Agera politiskt kräv agerande av våra politiker, otrevliga beslut med moraliskt ansvar måste vi som vuxna acceptera och sluta gnälla över allt!

Det finns massor att göra bara fantasin sätter gränser. Se till att göra det vi kan.
Till nästa gång
Inquam


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0