Fri sjukvård, ett måste i ett rättvist samhälle

Alla ni, som förespråkar att all sjukvård i Sverige ska privatiseras, råder jag helhjärtat, att först titta på filmen Sicko, gjord av Michael Moore. Efter att ha sett filmen är jag om möjligt ännu mer motståndare mot ett samhälle som gör profit av sjukdom och olycksfall. Att släppa in lobbyisterna som förespråkar och jobbar för detta, är som att släppa in en räv i ett hönshus! Vi måste på alla sätt hindra alla försök till privatisering av den allmänna vården.

Privat sjukhus har alltid funnit och kommer väl att finnas framöver också, men att närma sig det samhälle och den människosyn, som beskrivs i filmen är horribelt. Jag anser att alla som verkar för en utveckling åt det hållet, måste besinna sig och tänka om. Se filmen och låt höra era åsikter sedan, inga om eller men utan krass verklighet.

Detsamma tycker jag gäller friskole debatten, vi behöver inte friskolar då vi har ett väl fungerande kommunalt skolväsende men börjar vi tillåta fler och fler friskolor så slås den kommunala verksamheten sönder. Vi ökar på klyftorna och segregeringen mellan samhällsklasserna.  Att privatisera och låta marknaden bestämma är ett honnörsord men vilka ganar det egentligen? oftast är det tyvärr så, att Mammon styr, och de som satsar pengar i friskolor gör inte det av välvilja, utan som en investering och investerare vill ha avkastning på sitt kapital, den som säger annat far med osanning. Titta hur det är ställt med skoldebatten i Sverige, se hur friskolorna tar över mer och mer, det blir inte bättre snarare tvärtom med reklamkampanjer försöker man locka eleverna till sin skola. Vem tror att en annan utveckling  blir resultatet om vi går samma väg med vården i Sverige?

Nej, stopp till friskolor och privatiseringar, stoppa även utförsäljningen av de statliga bolagen som inbringar pengar i stadskassan. Att sälja det som ger pengar är som att "kissa på sig" det blir varmt ett ögonblick!

Inquam


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0